Ose Tala'aga Pu'upu'u o Fagu Suamu (II)

O le fa'ailoga tuai o fagu manogi na sosolo i Sasa'e Tutotonu a'o le'i taunu'u i Eleni ma Roma.I Roma, sa talitonuina le manogi e iai ni vailaau faafomaʻi.O le fausiaina o le 'aryballos', o se ipu vaʻai vaʻai vaapiapi na faʻaogaina saʻo o kulimi ma suauʻu i luga o le paʻu e mafai ma sili ona lauiloa i le Taʻele Roma.Mai le senituri lona ono TLM ma faasolo mai ai, o le fagu na faia e pei o manu, mermaids, ma busts a Atua.

3

 

O le metotia o le sasaina o tioata na faia i Suria i le seneturi muamua TLM.O le a mulimuli ane avea o se faatufugaga maualuga i Venise pe a gaosia e ipu tioata ni fagu ma ampoules e uu ai le manogi.

I le Vaitau Tutotonu, na fefefe tagata i le inu vai ona o le fefefe i se faʻamaʻi.O lea na latou faia ai le ofuina o mea teuteu e aofia ai elixirs puipuia mo le faʻaaogaina o vailaʻau.

O le Lalolagi Isalama na tausia le faatufugaga o mea manogi ma fagu manogi faʻafetai i le faʻateleina o fefaʻatauaiga o mea manogi ma faʻaleleia atili o metotia o le distillatio.Mulimuli ane, o foliga ma fulufulu i le malae o Louis XIV na manogi i pauta ma mea manogi.O manogi mai le leaga o le pa'u e mana'omia ai ni manogi manogi e nana ai le manogi.

 


Taimi meli: Iuni-14-2023